Oct 24, 2015

NADHOM ALA LA TANALUL ILMA ILLA BISITTATIN ٍ

Nadhom Ala la.. beserta arti jawa..

ألا لَا تنالُ العلمَ إلا بستة # سأُنبيكَ عن مجموعها ببيانِ
ilingo dak khasil ilmu anging nem perkoro # bakal tak ceritakke kumpule kanti pertelo

دُكاءٍ وحرصٍ واصطِبارٍ وبُلغةٍ # وإرشادِأُستاذٍ وطولِ زمانٍ
rupane limpat, lubo,shobar, ono sangune # lan piwulange guru lan sing suwe mangsane

عنِ المرءِ لاتسأل وسل عن قرينه#فإنّ القرين بالمقارن يقتدى
Jo takon songko wong siji takono kancane # krono sak temene konco manut kng ngancani

فإن كان ذاشرٍّ فجنّبه سرعةً # وإن كان ذاخيرٍ فقارنه تهتدى
Yen ono konco olo lakune ndang dohhono # yen ono konco bagus enggal dang kancanono

تعلّم فإنّ العلم زينٌ لأهله $ وفضلٌ وعِنوانٌ لكل المحامد
Ngajio kerono ilmu mahesi ing ahline # lan ngunggulke lan dadi tondo tingkah pinuji

وكُن مستفيدًا كلَّ يومٍ زيادةً $ مِن العلم واسبح فى بحور الفوائد
Anaho ngalap faidah sabendino ing tambah # songko ilmu lan ngelangi segorone faedah

تفقّه فإنّ الفقهَ أفضل قائد $ إلى البرّ والتّقوى وأعدل قاصد
Ngajio fiqih kerono unggule kang nuduhake # maring bagus lan wedi Allah luwih jejek e

هوالعلم الهادى إلى سنن الهدى $ هوالحصنُ يُنجى من جميع الشّدائد
Ilmu fiqih kang nuduhake dalan pituduh # hiyo benteng kang nyelametake sekabehe pekewoh

No comments: